Uitdaging

SNS Bank gaf ons de opdracht om haar geldautomaten te vernieuwen en deze in lijn te brengen met de nieuwe propositie waarin de bank het ‘anders’ maar vooral ook beter wilt doen dan haar concurrenten.

Oplossing

Samen met eindgebruikers, NCR en SNS Bank hebben we gekeken hoe de klant de automaten in de praktijk gebruikten en hierop logische en ‘drempelvrije’ dialogen gemaakt.
Ook hebben we verder gekeken dan het scherm en slimme noviteiten bedacht waaronder het meten van de tijd die iemand nodig heeft bij het intoetsen van de pincode om vervolgens te bepalen of we de duur van de dialoog schermen moeten vertragen. Zo kunnen we bij iemand die de pincode ‘trager’ heeft ingevoerd de dialoog schermen net iets langer staan, zodat de klant niet een opgejaagd gevoel krijgt van een te snel ‘waarschuwende’ geldautomaat om bijvoorbeeld je pas uit te nemen of een bonnetje. Ook hebben we de ‘attractor sequence aangepast, een fraaie dynamische animatie die uitnodigend werkt als de automaat niet in gebruik is en in een oogopslag het merk communiceert en de pas invoer handeling.

Diensten

  • Research
  • Concept
  • UX Design
  • Motion Design